FR | DE

ZBOS Energie

ZBOS, ontwikkeld door een Vlaams bedrijf met jarenlange ervaring in R&D in technologie sector, is een deel van het antwoord op de energiecrisis. Op twee manieren kunnen gezinnen en bedrijven besparen op de energiekosten via dit innovatieve softwareplatform. Enerzijds door te besparen op energie en anderzijds via het capaciteitstarief: door optimaal gebruik te maken van pieken en dalen in energieprijzen.
Gezinnen kunnen tot 1.500 euro besparen op hun energiefactuur met dit platform dat via een eigen box of met een update geïnstalleerd wordt op bestaande setupboxen. Het is een technologie die de digitale meters nodig hebben om intelligente meters te worden, een stap die Fluvius niet genomen heeft terwijl ze wel het capaciteitstarief invoeren. De invoering in januari ’23 zal voor heel wat verbruikers een hogere energiefactuur betekenen omdat de software om in te spelen op de capaciteit van de energie en de bijhorende prijzen niet werd ontwikkeld door Fluvius en ze dit ook niet plannen om uit te rollen.


Het programma connecteert alle smarttoestellen, ongeacht het merk, in huis en stuurt ze aan. Tegelijk worden in het programma de piek- en daluren van de energieproviders opgenomen en kunnen zonnepanelen en thuisbatterijen mee worden opgenomen in de mix. 
Door deze combinatie schakelt het programma eenvoudig toestellen aan of uit op het juiste moment. De auto kan worden opgeladen bij daluren, net zoals de diepvries even kan worden uitgeschakeld bij piekuren. En dat allemaal volledig automatisch. Is de thuisbatterij vol of krijgen de zonnepanelen veel zon? Dan gaat de wasmachine draaien of slaat de elektrische verwarming aan. Bovendien worden bij het verlaten van het huis alle gekoppelde devices uitgeschakeld zodat er komaf wordt gemaakt met sluimerverbruik. 


Niet alleen zorgt het platform er dus voor dat er minder energieverbruik is maar het zorgt eveneens voor een optimaal gebruik van de capaciteit. ZBOS is bovendien op vandaag al compatibel met maar liefst 2.000 merken en meer dan 10 miljoen apparaten, denk aan smartplugs, ijskasten, slimme radiatoren, laadpalen, … Met eenvoudige ingrepen en IOT-tools kunnen bovendien veel verbruikende apparaten ‘smart’ gemaakt worden en mee aangestuurd worden. 
Met een eenvoudige app kunnen gebruikers hun verbruik volgen en aansturen. Bovendien is ZBOS volledig geprogrammeerd via een ‘no-code system’, waardoor iedere aanbieder eenvoudig het systeem verder kan uitbouwen. Het kan daarenboven geïnstalleerd worden op ieder mogelijk ‘cloudsysteem’, van overheid tot bedrijven, zodat ook alle gegevens van de gebruikers beschermd zijn en waar toegelaten als input kunnen gebruikt worden voor optimalisering. Tot slot kunnen gebruikers, via een netwerk aan servicepunten in heel Vlaanderen, vlot geholpen worden bij installatie en vragen.


 

Over welke energievormen kan ik informatie krijgen ?
electricity Elektriciteit
 • per seconde
gas Gas
 • per 5 minuten
Realtime of vertraagde gebruiksinformatie door het systeem
 • Toont actueel stroomverbruik in realtime
 • De maximale verversingsfrequentie is per seconde
Bekijk uw verbruik op:
 • Een afzonderlijk beeldscherm aan de muur (systeem display)
 • Mobiele telefoon
 • Tablet
 • Computer en laptop
 • Ieder apparaat waarop een browser aanwezig is.
Vergelijk uw verbruik
 • Met eerdere periodes
Hoe wordt er gestuurd?
Zonnepanelen
 • Het systeem kan automatisch de stroomproductie van zonnepanelen meten met een (extra) stroommeter
 • Het systeem kan automatisch de stroomproductie van zonnepanelen aflezen met een (extra) sensor die de meter bij de omvormer afleest.
 • Het systeem toont teruggeleverde elektriciteit aan het net.
Welke niet eerder genoemde functies of mogelijkheden biedt het systeem nog meer?
 • Het systeem voorziet niet enkel om uw energie uit te lezen maar vooral om uw energie automatisch te beheren. Zet sluimerverbruik uit, verbruik enkel als er veel zon is, vermijd pieken voor het capaciteitstarief. Bespaar met ZBOS minimum 500€ op jaarbasis op uw energie factuur.
Welke uitbreidingsmogelijkheden heeft systeem en wat zijn daarvan de extra kosten?
 • Het systeem spreekt met meer dan 200 verschillende merken, dit aantal groeit wekelijks en wordt u gratis per update aangeboden.
Wat gebeurt er met uw energiegebruikersgegevens ?

De verbruiksgegevens worden altijd via internet verstuurd naar een website of app.

ZBOS is een Belgisch platform. Alle data blijven binnen Belgische clouds en is conform GDPR.

Wat gebeurt er met uw persoonlijke gegevens ?

De persoonlijke gegevens van klanten worden alleen gebruikt om dit product/deze dienst goed te kunnen leveren aan de klant

Privacy Statement