FR | DE
FR | DE
background gebruiker afbeelding

Met de digitale meter naar slim energiegebruik

Bekijk & Vergelijk

Van digitaal naar slim

Brochure inleiding tot energiebeheer (CEMS)

De digitale meter wordt uitgerold. Dat is een goede zaak. Waarom? Wat kan je ermee doen?
Hij komt er bij de gezinnen en KMO’s, de ‘customers’ (Engels voor klant).
Die kunnen er een Customer Energy Management System (CEMS) op aansluiten.
Meer daarover lees je in de brochure hieronder.

Basisbrochure 202102

Slim Besparen

Ondersteuning bij uw keuze.

Er zijn verschillende toepassingen beschikbaar voor de digitale meter. Telkens bieden ze andere mogelijkheden of communiceren ze de gegevens op een andere manier. Om uw klanten te helpen bij het maken van een goede keuze, kan u deze website gebruiken.


Een uitgebreide technische vragenlijst werd voorgelegd aan elk van de ontwikkelaars van die applicaties. De resultaten daarvan kan u HIER vinden.Veelgestelde technische vragen kan u daarnaast ook vinden op fluvius.be

installateur

De praktijk

Koppelen van applicaties met de digitale meter.

De 2 poorten van de digitale meter zijn toegankelijk via het gele klepje op de voorzijde. Naast de fysieke koppeling, moet de netgebruiker (dat is de persoon wiens naam op het energiecontract staat) toestemming geven voor het gebruik van zijn data door externe applicaties. De netgebruiker blijft immers altijd eigenaar van zijn gegevens en moet zijn ondubbelzinnige toestemming geven in lijn met de privacywetgeving.


Een netgebruiker moet dus altijd expliciet toestemming geven aan de netbeheerder om de gebruikerspoorten te activeren. De informatie over die aanvraag, vindt u op www.fluvius.be. Fluvius activeert of desactiveert de gebruikerspoorten altijd op afstand.


Opmerking: de activatie of deactivatie van de twee gebruikerspoorten kan niet van elkaar losgekoppeld worden. Dit wil zeggen dat beide gebruikerspoorten altijd samen geactiveerd of gedeactiveerd worden. Het is niet mogelijk om slechts één van de twee actief of inactief te maken.

ports

De Juiste Keuze

Evaluatie van de applicaties.

Deze website heeft als doel de applicaties of toepassingen, ook wel energiebeheersystemen genaamd, geschikt voor de gebruikerspoorten van de Vlaamse digitale meters op te lijsten en vergelijkingen mogelijk te maken op basis van technische karakteristieken. De website geeft geen waardeoordeel of kwaliteitsgarantie.


De bedoeling is om zowel de installateur als de eindklant informatie te geven die kan helpen in het selecteren van de juiste toepassing voor elke gebruiker. Specifiek voor u als installateur wordt daarom ook een reeks technische specificaties meegegeven en wordt er doorverwezen naar de websites van de ontwikkelaars en de technische pagina’s van Fluvius.

Bekijk en vergelijk energiebeheersystemen
man met snor